KruidentuinStichting Kruidenluiden heeft in nauwe samenwerking met de Polderkol de biologische kruidentuin van productietuin omgetoverd tot een bezoekerstuin. Stichting Kruidenluiden wil de kruidentuin faciliteren voor bezoekers en educatie. De kruidentuin heeft meer dan 300 soorten planten, die allen tot doel hebben om de gezondheid van de mensen te bevorderen. De meeste planten zijn inheems. Onze voorkeur gaat uit naar Nederlandse planten, maar soms is de grens met wat inheems is of niet wel heel moeilijk te trekken, zeker hier in de Flevopolder (omdat dit land nog maar zo kort bestaat). Wij hebben de doelstelling als de plant een geneeskrachtige werking heeft en het kan aarden in de tuin, ze van harte welkom zijn.

Een deel van de kruiden (ongeveer 65 soorten) zijn bedoeld voor de productie en het vervaardigen van de kruidenproducten. Van deze planten zijn redelijk grote “bedden” aanwezig. Doordat er grote hoeveelheden kruiden aanwezig zijn, geeft dat de mogelijkheid om de kruiden te gebruiken voor het maken van verse kruidenthee of bij activiteiten en cursussen. Zodoende kan er interactie met de planten plaatsvinden: plukken, ruiken en proeven. Wij hebben ons best gedaan om de tuin om te toveren tot een gezellige bezoekers tuin.

Kom gezellig langs

U kunt de planten bewonderen en genieten van de mooie omgeving.
Het is mogelijk om te kijken hoe de kruiden voor de kruidenthee geoogst en gedroogd worden.

Om de kruidentuin nog aantrekkelijker te maken hebben wij ons best gedaan de tuin toch een beetje om te toveren tot een gezellige bezoekers tuin.


 • Er staan bordjes met namen bij de planten.
 • Er zijn gezellige zitplekjes.
 • Er zijn mogelijkheden voor activiteiten.
 • Er kan een kopje kruidenthee genuttigd worden.
 • Er is informatie over de tuin, het productieproces en de kruiden.
 • Er is een winkeltje met kruidenproducten van De Polderkol.
 • Er is plantenverkoop van de meeste planten die in de tuin te vinden zijn.


TuinhuisHet tuinhuisje is het kloppend hart van de stichting, de plek om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. Het is een houten huisje ingericht met allerlei zaken die te maken hebben met kruiden en kruidengeneeskunde. Het is er gezellig en knus. Er is plek voor 12 mensen. Er staat altijd een kopje kruidenthee klaar.

Het tuinhuisje wordt gebruikt als kantine voor de mensen die in de tuin meehelpen. Bezoekers zijn van harte welkom. Ook is het de plek waar cursussen en activiteiten plaatsvinden.

Er is een winkeltje waarin de kruidenproducten van de Polderkol verkocht worden.

Voor het huisje is een terras, zodat er met mooi weer buiten gezeten kan worden. Ook zijn er kleine zitplekjes in de tuin zelf, waar men zich even kan terugtrekken en kan genieten van de kruiden, de natuur, de rust en de omgeving.

KruidentuinStichting kruidenluiden heeft in nauwe samenwerking met de Polderkol de Biologische kruidentuin van productie tuin omgetoverd tot een bezoekerstuin. Ook gaat de Stichting kruidenluiden de kruidentuin faciliteren voor bezoekers en educatie.
De kruidentuin heeft meer dan 300 soorten planten die alle tot doel hebben om de gezondheid van de mensen te bevorderen. De meeste planten zijn inheems, onze voorkeur gaat uit naar Nederlandse planten, maar soms is de grens met wat inheems is wel heel moeilijk, zeker hier in de Flevopolder omdat dit land nog maar zo kort bestaat. Wij hebben de doelstelling als de plant geneeskrachtige werking heeft en het kan aarden in de tuin dan zijn ze van harte welkom.

Een deel van de kruiden, ongeveer 65 soorten zijn bedoeld voor de productie en het vervaardigen van de kruidenproducten. Van deze planten zijn redelijk grote bedden aanwezig. Doordat er van deze kruiden grote hoeveelheden aanwezig zijn geeft dat de mogelijkheid om de kruiden niet alleen te aanschouwen en te bewonderen maar kunnen ze ook gebruikt worden voor het maken van verse kruidenthee of bij activiteiten en cursussen. Dit maakt dat de kruidentuin niet alleen mooi is om te bezichtigen maar dat er ook werkelijk interactie met de planten kan plaatsvinden: dat de planten ook geplukt, geroken en geproefd kunnen worden.

U kunt de planten bewonderen en genieten van de mooie omgeving ook is het mogelijk om te kijken hoe de kruiden geoogst en gedroogd worden voor de kruidenthee. U bent dan van harte welkom om de kruidentuin te bekijken of langs te komen in het winkeltje voor producten of planten.

Om de kruidentuin nog aantrekkelijker te maken hebben wij ons best gedaan de tuin toch een beetje om te toveren tot een gezellige bezoekers tuin.


 • Er staan bordjes met namen bij de planten.
 • Er zijn gezellige zitplekjes.
 • Er zijn mogelijkheden voor activiteiten.
 • Er kan een kopje kruidenthee genuttigd worden.
 • Er is informatie over de tuin, het productieproces en de kruiden.
 • Er is een winkeltje waar de mogelijkheid is om de kruidenproducten van De Polderkol te kopen
 • Er is plantenverkoop van de meeste planten die in de tuin te vinden zijn.